уторак, 22. фебруар 2022.

Tende - koje vrste postoje i koji je najbolji izbor za vas?



Uživanje na terasi ili u dvorištu tokom proleća i leta nezamislivo je bez suncobrana, tendi ili paviljona. Tende su najlakša i najjednostavnija zaštita od jakih sunčevih zraka, a ujedno su praktične i esteski prihavatljive za terase, dvorišta i bašte. 





Tende su trajna, efikasna i ekonomična rešenja za vašu terasu, balkon ili baštu i takođe standardno funkcionalno rešenje za ugostiteljske objekte.
Montaža tende na objektu može biti iznad prozora, vrata ili iznad terase celom dužinom.


Budući da služe stalnoj zaštiti od kiše i sunca izrađuju se od visokokvalitetnog inpregniranog akrilnog platna poznatih evropskih proizvođača. 


Platno propušta vazduh, a štiti od kiše i sunca, tako da stvara idealne uslove za odmaranje i uživanje na Vašim terasama ili baštama. S obzirom da nam uskoro stiže proleće, vreme je da razmislite o uređenju svog balkona ili bašte. 

Platna za tende možete naći u raznim bojama i dezenima i veoma su visokog kvaliteta. Namena akrilnog platna je pre svega da štiti od sunca. Ali, samim tim što su i impregnirana, pružaju zaštitu i od kiše. Dakle, akrilna tenda platna su vodootporna, ali propuštaju vazduh i paro propusna su, pa je samim tim, boravak u senci akrilnog platna veoma prijatan.

Koje vrste tendi izabrati?


Na tržištu možete naći veliki izbor raznih vrsti tendi, jako modernih i lepih dezena, što ponekad morate priznati otežava izbor. 

Pre svega da vidimo koje sve vrste tendi postoje :
 
  • ravne,
  • kose,
  • kupolaste 
  • polukružne
  • vertikalne


Ravna tenda ima široku primenu. Od ugostiteljskih objekata, restorana, kafića, letnjih bašti, izloga prodavnica i naravno privatnih kuća, terasa, verandi i balkona.


Kupolaste tende su izrazito dekorativne. Pored toga što štite od sunca spreda, zatvaraju prostor i bočno. Samim tim, kupolaste tende su izvrsno rešenje za zaštitu sunca, ali i od kiše. Naročito za prostore u kojima nije potreban veliki izbačaj tende, kao što su ulazi u objekte kafića, restorana, prodavnica i drugih privatnih objekata. Kupolaste tende su veoma praktične za isticanje reklame lokala i drugih komercijalnih objekata.


Vertikalne tende su idealno rešenje za lođe i manje balkone, kao i izloge kafića kojima ravne i kupolaste tende ne pomažu u zasenjivanju prostora. Na vrlo jednostavan način postižu zaštitu od sunca ali i spoljnih pogleda.


Platno za vertikalne tende može biti akrilno, impregnirano tenda platno, ili takozvano screen platno.
Screen platno je rupičasto i stvara prijatnu zasenu, a samim tim i atmosferu jer omogućava i prodiranje vazduha. 

Upravljanje tendom može biti manuelno ali i po zahtevu elektromotorno, to znaći da možete upravljati daljinskim upravljačem. 

Nabavite kvalitetne tende poznatih evropskih proizvođača kod firme od poverenja Luna Cerade.

1 коментар:

  1. Imam Luna tendu već godinama, i prezadovoljna sam. Da nije nje, u mom stanu leti ne bi moglo da se živi od sunca.

    ОдговориИзбриши