недеља, 9. јун 2024.

Kako do mačkastih očiju

 Žene sa magično privlačnim MAČKASTIM OČIMA - prva pomisao nam je na nekoliko svetski poznatih manekenki i fotomodela. Snažno promovisan u modnim metropolama širom sveta kao ultimativno poželjan izgled - zakošenih očiju i obrva, postao je veoma popularan širom sveta od SAD i Latinske Amerike preko Evrope i Rusije sve do Turske i Bliskog Istoka. U skladu sa tim, porasla je i popularnost - estetskih intervencija sa kojima se može dobiti takav izgled očiju! Neotklonjiva je činjenica da je većina – supermodela upravo pribegla nekoj od estetskih intervencija da bi imale taj magično zavodljiv i egzotičan – MAČKASTI POGLED.

CAT EYE je zajednički naziv za nekoliko različitih intervencija čiji je cilj - ukošeno podizanje spoljašnjeg ugla očiju, kako bi oči imale više egzotičan, bademast, mačkast oblik, nego ovalni ili okrugli oblik koji je najčešći kod belog rasnog tipa. Ukošen oblik očiju treba da prati i skladno ukošen nagib obrva.

Estetske intervencije sa kojima se može postići mačkast izgled očiju dele se na - NEHIRURŠKE i HIRURŠKE.

Klinička iskustva pokazala su da treba dati prednost NEHIRURŠKIM TEHNIKAMA. U daljem tekstu će biti navedeno i nekoliko bitnih razloga zbog čega je to tako.

Najbolja NEHIRURŠKA INTERVENCIJA koju u ovom momentu nudi Estetska hirurgija je – ukošeno podizaje spoljašnjeg ugla očiju (i obrva) sa CAT-MEZONITIMA specijalno dizajniranim za ovu namenu. Naime, ove Mezoniti imaju konusne potporne tačke, orijentisane u više pravaca, na koje se zakači i zateže mezoderm kože na pravcu na kom se pomoću kanile uvode niti u kožu. To je transferzala koja polazi od spoljašnjeg ugla oka, odnosno lateralnog kantusa prema slepočnom predelu na 2 do 3 cm iznad gornjeg pola ušne školjke. Ovim specijalnim Mezonitima postiže se mehanički efekat zatezanja i podizanja spoljašnjeg ugla oka - lateralnog kantusa (i spojašnjeg kraja obrva), a taj benefit se pojačava u sledeća 3 meseca. Tokom tog vremenskog perioda zbog materijala od kojih su napravljene Mezoniti dolazi do intenzivne produkcije - fibroblasta, gradivnih ćelija od kojih organizam stvara elastična i kolagena vlakna u telu (koži, zglobovima, sinoviji itd). Stoga će protokom vremena lifting efekat biti još jači. Izgled kože tretirane regije se primetno popravlja zbog produkcije nove mreže elastičnih i kolagenih vlakana. Intenzitet stvaranja te mreže i regenerativni efekti u direktnoj su srazmeri sa brojem mezoniti koje se postavljaju u kožu te regije, pa je kod žena starijih od 35 godina preporučljivo postavljanje i određenog broj - 3D i Turbo Mezoniti umreženih na poseban način sa CAT-MEZONITIMA.

Efekti koji se mogu dobiti ovom intervencijom su:

  • mačkast izgled očiju i usklađen lifting obrva
  • uklanjanje primetnih znakova opuštenosti i starenja kože oko očiju kod osoba starijih od 35 godina
  • regenerativni i podmlađujući efekat na kožu cele regije oko očiju, koja je zahvaćena ovom intervencijom

CAT-MEZONITI su bezbedne, neškodljive i stimulativne, jer se izrađuju od Polydioxanona (PDO), koji se u hirurgiji koristi već 40 godina za izradu podkožnih hirurških konaca. PDO je 100% biorazgradiv materijal (opstaje u tkivu do 15 meseci) koji međutim dok je prisutan u koži i podkožnim tkivima snažno stimuliše sintezu pomenutih gradivnih ćelija - fibroblasta!

Novi mačkasti izgled očiju (i obrva) dobijen ovom estetskom intervencijom traje od 18 do 20 meseci!

Potrebno je napomenuti i da se CAT EYE efekat ove intervencije može da pojača kombinovanom tehnikom tj. dodatnom upotrebom - botoxa i hijaluronskih filera.


Tekst sa sajta nano klinike Brant

Нема коментара:

Постави коментар