петак, 29. јул 2022.

Naši saveti za lakše rezervisanje prvog privatnog leta

 

Ugovaranje privatnog leta se razlikuje od kupovine karte na komercijalnom avionskom transportu. Iskusni putnici unapred znaju procedure i šta je to što bi trebalo da dogovore pre poletanja.

Naši saveti će olakšati rezervisanje privatnog leta, ubrzati odluku i doneti maksimalnu ugodnost tokom puta. Detaljnije u nastavku teksta.


Koju avio-kompaniju pozvati?


Ovo je prva dilema sa kojom se susreću putinici pri rezervisanju svog prvog privatnog leta. Odlično je ako po preporuci mogu da sarađuju sa kompanijom za iznajmljivanje letelica, ali je češća situacija da sami moraju da pronađu adekvatnog prevoznika.

Naša preporuka bi bila da kontaktirate avio-brokera kao najlakše rešenje za pronalazak najboljeg leta.

Avio-broker nije direktni avioprevoznik niti operater, on ima mrežu saradnika i kancelarije na svim kontinentima i zato lako pronalazi prevoznika koji će realizovati let.

Domaće avio-kompanije su limitirane brojem i vrstom aviona, kao i mogućnošću letenja takvim letelicama, što vrlo često nije u skladu sa željama klijenata. Zato avio-broker igra ključnu ulogu u pronalasku najbolje solucije.


Gde putujete?


Jedna od prednosti - nedostižna komercijalnim letovima, je mogućnost sletanja i poletanja sa manjih aerodroma čime ste bliži konačnoj lokaciji.

Mnogi nisu ni svesni ove prednosti i zato bi bilo dobro da avio-kompaniji izložite plan puta, a oni će vam dati savete o tome gde je najbolje da avion sleti.

Kada se sleti bliže odredištu imate mogućnost uštede koje komercijalni letovi ne dozvoljavaju. Pre svega, manji su troškovi prevoza do cilja, ali je najveća ušteda u vremenu koji ćete provesti u prevozu. Primera radi, Srbija nije velika zemlja, ali sletanje na manji aerodrom „Morava“ ipak nosi veliku uštedu u vremenu ako vam je cilj poseta centralnog dela zemlje, daleko veća nego da sletite na velike aerodrome u Beogradu ili Nišu.


Veličina letelice


Najveću novčanu uštedu po osobi ima situacija kada najmom privatna letelica ima tačan broj potrebnih mesta. Avion je popunjen i tada je letenje najisplativije.

Letetice se najčešće prave sa do 10ak mesta ili su veće od toga. Avio-broker i ovde je u situaciji da ponađe najadekvatniju letelicu prema potrebama putnika.

Let mora odgovarati:
 

  • potrebama svakog putnika
  • mora podržati sav prtljag
  • imati raspored ako lete deca
  • bezbedno prevoziti i kućne ljubimce…


Privatni avionski letovi su odlični i za:
 

  • medicinski transport
  • transport stvari od velike vrednosti
  • kargo letove sa velikim teretima


Sve ovo unapred mora biti dogovoreno da se odabere odgovarajući transport koji ispunjava sve norme.

Kada se preciziraju svi zahtevi pre rezervacije, plaćeno će biti samo ono što vam je potrebno.


Dogovor oko vremena dolaska i odlaska


Velika je prednost što se let ugovara prema vašim potrebama, realizuje se onda kada to vama odgovara.

Putovanje privatnim avionom podrazumeva odlazak na lokaciju i povratak kući. Za razliku od klasičnih letova, avion i posada čekaju na vaš povratak.


 

Ipak, mora postojati dogovor oko vremena čekanja i termina povratka. Uvek postoji mogućnost i da posada prenoći pa nema ograničenja u vremenu čekanja.

Danas, kada postoji opasnost od zaraze virusom Covid-19, kompanije su preduzele mere za zaštitu svojih zaposlenih tako što su izbirljivije kod odabira smeštaja i uslova koje on mora da ispuni. Naravno, vas kao putnika to neće doticati, ali je dobro znati da je neko sve organizovao tako da vas i sačeka zdrava posada za povratak.


Posebno se dogovara i…


Da bi ispunili sve želje, naš savet je da navedete šta želite da unutrašnjost kabine ima. Postoje letelice koje imaju više prostora među sedištima, sa delom za odmor, većom kuhinjom…


 

Možete birati ketering, šta je to što bi voleli da jedete i pijete na ovom letu. Danas mnogi putnici izričito traže da znaju kakvi se zdravstveni protokoli sprovode. Ono što su privatne avio-kompanije uvele je da:

  • Osoblje ima svakodnevne zdravstvene kontrole i ima nalog da ima što manje kontakta sa putnicima
  • Osoblje će vas dočekati i pozdraviti vas samo osmehom, bez rukovanja, radi zajedniče bezbednosti
  • Neće doticati vaš prtljag, pribor i uvek nositi sredstva za zaštitu…


Putnici uvek mogu da traže i svoje dodatne uslove, sve je stvar dogovora pre rezervisanja samog privatnog leta.

Pošto se iskrcavanje/ukrcavanje obavlja na posebnim terminalima koji znatno ubrzavaju prolazak kroz kontrole, putnicima koji žele moguće je obezbediti i kvalitetan transport do i sa aerodroma. I ovo je detalj koje mnoge iznenadi kada im je to ponuđeno kao mogućnost.

Ovo su samo neke od opcija koju možete birati na svom putovanju. Cilj je da se privatan let personalizuje, da se prilagodi putniku, a ne obrnuto.

 


Ugovaranje najma privatne letelice nije komplikovano kako se to može činiti. Ljubazno osoblje će vas provesti kroz pitanja, a uz naše savete znaćete kako da izaberete najbolje za sebe. Visoki standardi koje pruža privatni avionski prevoz donosi to da se postavlja pitanje „da li je iko bio nezadovoljan njihovom uslugom?“. Zato se prvi putnici uvek iznova vraćaju privatnim avio-letovima.

Da li treba da putujete avionom? Šta čekate, pozovite neku od privatnih avio-kompanija i saznajte sve uslove, a nama pišite iskustva u komentare ispod teksta.

Izvor: Firme iz Srbije

Нема коментара:

Постави коментар