субота, 9. јул 2022.

Tende za ugostiteljske objekte i letnje bašte

 



Tende koje se koriste za ugostiteljske objekte su velike, čvrste i najčešće mobilne pokrivke koje služe za zaštitu od sunca. Jedne su od najatraktivnijih načina da letnje bašte budu pune i tokom najtoplijih sati tokom leta. Neka i vaši gosti uživaju u hladovini ispod tendi za profesionalne namene.

Tende su fiksne ili mobilne konstrukcije koje su oduvek korišćene za zaštitu od sunca ili kiše. Nekada su to bili fiksni modeli i plastificirani materijali, najčešće prugastog dezena, ali vremena se menjaju.

Kako izgledaju tende?
Zbog čega su to dobri izbori za ugostiteljske objekte?
Zbog čega najčešće krase otvorene prostore?


Ovo su pitanja na koja mi dajemo odgovore i imamo rešenja, odnosno moderne tende za ugostiteljske objekte i letnje bašte koje se brzo montiraju i koje mogu značajano da unaprede poslovanje restorana ili kafića privlačenjem posetioca.

Savremene tende mogu biti malih dimenzija, ali i velike konstrukcije koje odgovaraju letnjim baštama i ugostiteljskim objektima, a evo i zašto je to tako.

Koje prednosti imaju tende za kafiće i ugostiteljske objekte?


Tende su napravljene od konstrukcije koja čvrsto drži platno i pomera ga po potrebi.

Za razliku od suncobrana, stabilnije su kada je vetar u pitanju, zauzimaju manje prostora, a pokrivaju veću površinu i efikasno štite od sunca.

Prva prednost je to što su tende na višem nivou od suncobrana pa je platno udaljenije od osoba ispod, a samim tim je i hlad bolji, a temperatura niža. Ovo je nešto na šta mnogi ne obrate pažnju, ali kada je platno nisko, zračenje i toplota je mnogo jača, a vrućina ispod ista kao i na suncu.

Osim ove prednosti tende imaju savremene modele platna koje ne propušta UV zrake, ne bledi, otporno je na vodu i čvrsto pa se ne će cepati. Ugostitelji ne moraju da brinu jer će gosti uživati čak i po najjačem suncu bez ikakvih problema, a jednom postavljene trajaće duže od drugih privremenih pokrivki.

Velika prednost platna je i ta što ne bledi bez obzira na temperaturne ekstreme. Zbog toga su odlično mesto za logo ili naziv firme zbog čega tende postaju vizuelno marketinško sredstvo i iz daljine govore o kom lokalu je reč.

Tende imaju drugačiju konstrukciju i zbog toga su stabilnije pa se mogu postaviti da zaštite veliku površinu na terasama i baštama od ranog proleća do kasne jeseni bez straha od prevrtanja ili padova. Gosti su apsolutno bezbedni.

Izvor : https://lunacerade.rs/blog/tende-za-ugostiteljske-objekte-i-letnje-baste-5.html

Нема коментара:

Постави коментар