понедељак, 24. октобар 2022.

Šta muškarci koriguju uz pomoć estetske hirurgije?


Dugo vremena su estetske hirurge najčešće posećivale dame, ali vremena se menjaju pa danas i muškarci sve češće vrše estetske korekcije na licu i telu. I muškarcima kao i ženama je postalo jednako važno da uspore znake starenja i da poprave sve vidljive nesavršenosti.

Najčešće je koriste kao prečicu do postizanja savršenstva, ali i kao način otklanjanja svih nedostataka koje vežbanjem nije moguće korigovati.

Ako vas zanima kako izgleda estetska hirurgija iz muškog ugla, ostanite uz tekst i saznajte sve odgovore.
 

Estetska hirurgija kod muškaraca – šta se traži u inostranstvu?


Svetska iskustva u izvođenju estetskih korekcija na muškarcima se razlikuju od naših iskustava. U inostranstvu su zahtevi dosta smeliji.

Muškarci se odlučuju na:

Rinoplastiku – operaciju nosa. Nos je centralna tačka na licu i ako nije skladan, privlači veliku pažnju. Dame se varaju ako misle da samo one vide nesavršenosti u ogledalu! I muškarcima može dosta smetati nesrazmeran nos. Danas se mnogi ne mire sa tim već pristaju na operativno korigovanje veličine i oblika nosa.

Postoji i neoperativna korekcija nosa uz pomoć hijalurnoskih filera koja je takođe sve traženija. U područje oko nosa se ubrizgava hijaluron i na ovaj način se rešava problem grbavog nosa, kukastog nosa, asimetričnog oblika nosa… rezultati traju dugo, a intervencija je bezbolna i bez potrebe za oporavkom.

 


Transplantacija kose – Muškarci su skloniji gubitku kose koja postepeno opada, pravi zaliske i neprivlačno se proređuje. Od ovakvog problema pate i stariji, ali i mladi muškarci. Da bi se proces zaustavio ili usporio jedina opcija na kraju je transplantacija kose koja može da vrati gustinu i popuni delove gde je kosa opala.

Pošto je sada nošenje brade „in“, primetan je trend povećanja transplantacije dlaka na licu radi gušće brade i lepšeg izgleda.

Liposukcija – Liposukcija je česta intervencija i među muškarcima i to i kod onih koji redovno vežbaju jer skulptura tela ne bude uvek zadovoljavajuća.

Ciljanim isisavanjem sala iz pojedinih regija lakše se postižu dobri rezultati vežbanja i momentalno dobra figura. Iako se liposukcija primenjuje i na rukama i vratu, muškarci liposukcijom najčešće tretiraju stomak i na taj način dolaze do idealnog muškog izgleda u obliku latiničnog slova V.

Ginekomastija – Ovo je jedna od popularnijih hirurških intervencija i predstavlja korekciju muških grudi. Intervencijom koja traje između sat ili dva se hirurški odstranjuje višak masnog tkiva, žlezda i kože koja daje neprivlačan izgled na muškarcu.

Korekcija kapaka -  U svetu, kao i kod nas se koristi nekoliko postupaka za korekciju očnih kapaka. Hirurški postupak je blefaroplatika i odličan je za podizanje kapaka i rešavanja asimetričnosti. Hijaluronom se kod mlađih osoba zateže područje oko obrva i otvara pogled, a mezoniti i fizički zatežu kožu, ali i podstiču i proizvodnju kolagena pa je efekat podmlađivanja odličan.


Koje estetske intervencije biraju muškarci u Srbiji?


Muškarci u Srbiji više pristaju na korektivne intervencije: presađivanje kose, rinoplastiku i diskretno „peglanje“ bora. Raste i broj liposukcija i korigovanje preteranog znojenja.

Naše poliklinike za estetske intervencije postupke izvode na isti način kao i svetski hirurzi pa pacijenti imaju vrhunski tretman.

Botoks i hijaluron su odlični i za muške i za ženske pacijente, s’ tim da muškarci češće traže popunjavanje samo jedne regije – oko očiju, oko usana ili čela. Ne žele previše uočljive korekcije, ali žele da rade na sebi, što je za svaku pohvalu.


Muškarcima je mnogo teže pristati na kozmetičke zahvate


Iako je postalo gotovo normalno da se i muškarci podvrgavaju estetskim intervencijama, to „gotovo“ pravi veliku razliku. Oni koji javno kažu da pristaju na tretmane ulepšavanja su označeni kao feminizirani, nedovoljno muževni i neprirodno lepi.

A opet, sa druge strane društvo nameće standarde lepote, gubitak kose nikome nije privlačan, kriv nos ili klempave uši. I dok kod žena postoji manje predrasuda kada izvrše intervencije, operacije na muškarcima privlače puno komentara.

Estetski hirurzi tvrde i da muškarci mnogo više brinu oko ishoda operacija. Koliko god žele primetne rezultate, ne žele da to bude previše očigledno. I bez obzira što su rezultati intervencije odlični, briga i strah od predrasuda ostanu jako dugo.

Metroseksualci su muškarci koji su predstavnici novih trendova, urbani ljudi koji vole da brinu o svom načinu života i izgledu. Iako Balkan možda zaostaje po broju intervencija koje muškarci žele, i kod nas je primetan trend da je negovan muškarac „IN“.

Kao i kod svih korekcija koje rade i dame, ne treba preterivati ni u čemu. Da bi se došlo do dobrih rezultata važno je da estetski hirurg bude stručan i uputi pacijenta kakvi se rezultati mogu postići i kakva očekivanja on kao stručnjak ne može da postigne.

Svako od nas želi lepši odraz u ogledalu jer to vraća samopouzdanje i podiže kvalitet života na viši nivo. I muškarcima jednako trebaju korekcije i odvažili su se da ih s’ vremena na vreme i urade.

Da li možemo da očekujemo rast broja i vrsta intervencija na muškarcima i u Srbiji? Pišite nam svoje komentare.

Izvor: Firme iz Srbije

Нема коментара:

Постави коментар