понедељак, 26. јун 2023.

Uklanjanje mladeža radiotalasima

 

UKLANJANJE MLADEŽA sa RADIOTALASIMA (Radiotalasnom hirurgijom) je najnaprednija metoda današnjice koja u mnogim svojstvima prevazilazi KLASIČNO HIRURŠKO i LASERSKO uklanjanje mladeža i ostalih promena na koži, a po komforu za pacijenta, brzini i lakom zarastanju bez ožiljka - trenutno nema premca!


Da li bi trebalo da uklonite mladeže sa nekog dela tela?

Dugo vremena bilo je ustaljeno mišljenje da mladeže ne treba dirati. To nije tačno! 

Svi zdravi mladeži mogu se odstraniti, bez ikakvog rizika po zdravlje. Naročito je preporučljivo njihovo što hitnije uklanjanje ako pokazuju bilo kakve upadljive promene veličine, boje, teksture, pojačan svrab, lako krvarenje ili se nalaze na mestu gde su izloženi čestom povređivanju - uz predhodni dijagnostički pregled mladeža tkz. dermoskopiju sa specijalnim aparatom dermoskopom i obavezan patohistološki (PH) pregled - uklonjenog mladeža.

Mladeži (nevus pigmentosus) su kožne promene, najčešće nakupine pigmentnih ćelija. Mogu se javiti već na rođenju ili se pojavljuju u prvim godinama života kao pločaste formacije svetlo do tamno kestenjaste boje na koži lica, trupa i ekstremiteta, ne retko i na kosmatom delu glave. S vremenom postaju blago uzdignuti sa somotastom površinom ili su u vidu peteljkastih izraštaja verukozne površine, kada se najčešće govori o intradermalnom nevusu.

Mladeži nastaju celog života, tako da su retke osoba koje posle tridesete godine nemaju u proseku između 10 i 40 mladeža.

Uklanjanje mladeža, bradavica, dermofibroma, keratoza, xantelazmi i drugih kožnih promena sa - radiotalasima je najnaprednija metoda današnjice, kojom se bezbedno, bezbolno, bezkrvno, brzo i bez vidljivih ožiljaka uklanjaju različite kožne promene - sa kože lica i tela.
 

 
Intervencija traje od 60 do 120 sekundi po mladežu, dermofibromu i manjoj keratozi, odnosno 10-ak sekundi po visećoj bradavici (bradavice na rukama i stopalima zahtevaju poseban radiotalasni i postoperativni tretman).

Radiotalasnom hirurgijom uklanjaju se pored navedenih i promene na koži i sluzokožama kao što su - kondilomi, ateromi, fibromi, hemangiomi, seboroične keratoze, dermalne ciste, prošireni kapilari i venule sl., a rade se i kompleksnije hirurške procedure i zahvati iz domena plastične i opšte hirurgije, maksilofacijalne i oralne hirurgije, otorinolaringologije i ginekologije!

Intervencije se rade sa - RADIOTALASNIM APARATOM POSLEDNJE GENERACIJE
Intervencije izvodi - MF HIRURG


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs

Нема коментара:

Постави коментар