четвртак, 22. јул 2021.

CRNA GORA RAJ ZA AVANTURISTE

 Specijalizovani svjetski organizatori turističkih putovanja su Crnu Goru uvrstili među prvih 40 destinacija u Evropi za aktivni odmor i kao jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija na Balkanu, koja u svojoj ponudi ima planinski i primorski turizam.


Crna Gora nacionalni parkovi
 

Crna Gora ima pet nacionalnih parkova koji predstavljaju raj za planinarenje i posmatranje ptica, a raspolažu i bogatim biljnim i životinjskim svijetom. U crnogorskim planinama živi dosta divljih životinja kao što su medvjed, orao i vuk, koja su prava rijetkost u Evropi. U posljednje vrijeme razvijena je velika mreža planinskih staza, tako da je crnogorska divlja ljepota pristupačna ljubiteljima avanturističkog i aktivnog turizma. 


Crna Gora rent a car
 

Pružaoci rent a car usluga u Crnoj Gori organizuju individualne ili grupne ture. Individualna tura znači iznajmljivanje rent a car vozila i samostalni obilazak planinskih staza, uz pisani vodič ili uz pratnju vozača iz rent a car agencije. U dogovoru sa agencijom može se organizovati grupni obilazak sa vozačem agencije u specijalizovanim rent a car vozilima za planinski teren i tokom jednog ili više dana obići željene planinske destinacije uz posjetu velikom broju crnogorskih etno sela.


Orjen Lovćen Rumija
 

Preporučuju se dvije najatraktivnije planinske ture: primorska tura (Orjen-Lovćen-Rumija, dužine 182 km) i crnogorska planinarska tura (od Bukumirskog jezera, preko planinskog prevoja Trešnjevik, Bjelasice, visoravni Sinjajevine, sve do Durmitora – dužine 164 km). Rent a car se može organizovati povezujući primorsku i planinarsku turu i u tom slučaju je potrebno višednevno iznajmljivanje vozila.


Kanjon Tare
 

Obavezno se preporučuje posjeta kanjonu Tare koji je pod zaštitom UNESCO-a, dubine 1300 m što ga čini najdubljim kanjonom u Evropi. Ako se odlučite za posjetu kanjonu Tare, obavezno treba doživjeti nezaboravne avanture kao što su rafting rijekom Tarom i posjeta kanjonu Nevidio. U Crnoj Gori je veoma razvijena ponuda rafting usluga, koja je cjenovno veoma pristupačna. 



 

Rent a car agencije u Crnoj Gori nude vozila za ove namjene, kao što su džipovi i van vozila. Vozači u rent a car agencijama su iskusni i pružaju bezbjednu vožnju tokom obilaska i posjete navedenim destinacijama. Rent a car usluge su povoljne, a ponuda vozila raznovrsna. Vozila rent a car-a se mogu iznajmiti skoro na cijeloj teritoriji Crne Gore, u gradovima kao što su Podgorica, Budva, Tivat, Kolašin...
 

Izvor : https://cars4rent.me/cars4rentblog/crna-gora-raj-za-avanturiste-8.html

1 коментар: