четвртак, 8. јул 2021.

Plafonski ventilatori sa rasvetom

 

Leto je u punom jeku. Klime, ventilatori, plafonski ventilatori i drugi načini za rashlađivanje postaju nezamenljivi u svakodnevnom životu. Šta raditi, kako se rashladiti, kako se osvežiti u ove vrele dane, ali sa stilom? I dodatno, šta uraditi da sve to dobije i neki estetski smisao? Da bude lepo, kreativno i naravno funkcionalno? 

Plafonski ventilatori kao osveženje


Kao i u životu neke stvari se rade pro forme a neke onako, sa stilom. Kada opremamo spavaće sobe želimo da one budu nešto posebno. Opet bi istakli, da budu sa stilom. To isto činimo i kada opremamo prostorije u kojima najviše boravimo, dnevnu sobu ili radnu sobu, odnosno enterijer u kome boravimo ili radimo uopšte.

Šta znamo? Ljudska mašta, kreacija, inovativnost nema granica. Tako i smisao za lepo i smisao za biznis pre svega. Ako niste čuli postoje i specijalni luster ventilatori koji imaju jedinstven, prepoznatljiv dizajn i koji se mogu ugraditi skoro u sve prostore u kojima se boravi. Pored toga oni se mogu montirati i u prolazima, odnosno hodnicima, holovima i slično.

Visoko, više pa najviše


Ovi uređaji su se izdiferencirali na tržišti kao moderni plafonski ventilatori i trenutno su hit na tržištu! Jednostavno je obrazloženje zašto je to tako. Njihova dvojaka funkcija čini razliku u odnosu na klasične plafonske ventoilatore. Za razliku od njih ovi ventilatori imaju mogućnost da osvetle prostoriju, ali i da je rashlađuju u isto vreme. Win win ili dva u jedan kao dobitna kombinacija.



Naravno, iako deluju kao novi proizvodi nisu ovi proizvodi nisu novost u svetu rasvete i tehnike. Moderni trendovi motivisali su i proizvođače ovih uređaja pa tako postoje različiti modelu ovih uređaja od kojih su posebno zanimljivi oni u retro stilu, zatim modeli od drveta i stakla, pa sve onih sa modernim materijalima i dizajnom.

Zašto su plafonski ventilatori popularni?


Ili, kao to da potražnja za ovim aparatima jednostavno ne prestaje? Šta je to što ih čini drugačijim, privlačnijim? Ako bi tražili jednu reč kojom bismo pokušali da damo odgovor na ovo pitanje, onda bi to bila reč šarm. Svako od nas voli nešto što ima dozu šarma, ukusa, stila. Ovaj faktor je možda i presudan za popularnost ventilatora. Možda okretanje lopatica ovih uređaja stvara posebne emocije kod nas, možda nas podseća ili čini romantičnije, ili nas naprosto čini zadovoljnijima.

Neko bi rekao da je to i njihova praktičnost, odnosno upotrebljivost i ekonomičnost. Ne treba ispustiti iz vida veoma praktičnu stranu ventilatora. Pored toga što nas čine opuštenijim mogu i da nam smanje račune za utrošenu energiju.

Kako se vama dopadaju ovi uređaji? Kakve emocije stvaraju u vama i da li ste se rahladili uz ove aparate? Čekamo vaše komentare.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs

Izvor: Srbijaspace.rs

Нема коментара:

Постави коментар