петак, 30. јул 2021.

Saveti koji će pomoći pri kupovini stana



Jedno od najvažnijih dešavanja u životu svakog čoveka i njegove porodice, sigurno je kupovina nekretnine. Aktivnosti u vezi odabira i kupovine nekretnine, mogu biti izuzetno naporne, stresne pa i haotične.

Stan, kuću, vikednicu, garažu ili plac uvek možete kupiti direktno od prodavca, ali to nije uvek preporučljivo. Direktna kupovina neke nekretnine, naročito nije preporučljiva onima koji i u tome nemaju nikakvog iskustva.

Ako želite pronaći stan koji odgovara vašoj porodici i vama, morate računati na višesatno izdvajanje vremena barem 2 do 3 puta nedeljno. A kada pronađete nekretninu koju želite kupiti, morate znati kako će vam tek tada za prikupljanje svih dokumenata trebati vremena i vremena.


Najvažniji detalj u životu svakog čoveka je kupovina nekretnine!!!


Naša ali i preporuka zadovoljnih kupaca je da u svim aktivnostima u odabiru kupovine nekretnine, ovog puta stana jer je to tema ovog teksta, angažujete renomiranu agenciju koja se dugi niz godina uspešno bavi posredovanjem u prometovanju nekretnina.


Kupiovina nekretnine
 

Slažemo se da većina vas želi živeti u lepoj zgradi, ulazima i stanovima koji su lepo uređeni, ali prvo o čemu trebate razmišljati je to da li vašoj porodici i vama odgovara lokacija na kojoj se nalazi stan koji vam se dopao.

Odmah zatim po nama trebate proveriti da li lokacija stana poseduje sve potrebne sadržaje koji su potrebni za svakodnevni život vaših najdražih, počevši od vrtića, škole, apoteke, doma zdravlja, pijace, prehrambenih prodavnica, mesta za parkiranje auta, autobuskih linija gradskog saobraćaja...

Najveće investicione prednosti kod ulaganja u nekretnine je upravo kupovina nekretnina u novogradnji. Beneficije naročito mogu osetiti oni kupci koji kupuju svoj prvi stan, jer tada mogu računati na posebne olakšice i poznati povraćaj PDV-a. Treba svakako napomenuti da kupovina stana nije nikada bila isplativija, jer krediti za kupovinu stana nikada nisu bili toliko povoljni.

Stanovi koji su izgrađeni u novim stambenim kompleksima, svim svojim stanarima nude savremeni koncept stanovanja počevši od kvalitetne izgradnje, video nadzor, pristup kompleksu kao i parkingu putem kartica, obezbeđenje na recepciji koja funkcioniše 24 časa. Sve ove informacije kupcima ulivaju posebno poverenje i to da kupovina stana u tako organizovanom stambenom kompleksu predstavlja sigurno finansijsko ulaganje.

Razgledanje stanova od kojih ćete sigurno izabrati jedan po vašoj želji, može biti zanimljivo, međutim od odluke da kupite određenu nekretninu kreće ona sušta realnost. Kupac je uvek u prednosti ako raspolaže sa dovoljnom količinom gotovine, mada ne smatramo da će i tada za kupca sve biti jednostavno i lako.

Međutim ako planirate kupiti stan putem stambenog kredita, smatrajte da ste započeli neki vid trčanja maratonske trke koja nikako da se završi onda kada vama odgovara. Prvo što predlažemo je da pre nego što se odlučite da odete u banku i predate zahtev za stambeni kredit, isplatite sve kredite koji opterećuju vašu zaradu. Ova informacija je izuzetno važna, jer zbog postojećih kredita koje eventualni imate, banka može umanjiti iznos za koji se možete zadužiti.

Svakako predlažemo da se tokom razmišljanja o predaji zahteva za stambeni kredit nikada ne odlučite za samo jednu banku, već sa svojom željom obiđite više banaka i saznajte koja nudi najbolje uslove za vas.

Izvor : https://www.solis-nekretnine.com/blognekretnine/Saveti-koji-ce-pomoci-pri-kupovini-stana-131.html

Нема коментара:

Постави коментар