среда, 6. октобар 2021.

Providna kristal folija

 

Postovani klijenti,

Na ovoj temi našeg bloga, pisaćemo o našim radovima koji se odnose na providnu kristal foliju, kojom se zatvaraju terase, zimske i letnje baste, splavovi, letnjikovci... Takođe, predstavljaćemo vam i zanimljivosti koje su povezane sa ovim proizvodima i trendovima u svetu i kod nas. 

Počećemo prvo sa pitanjem sta je pvc kristal folija? Sam naziv daje pola odgovora, dakle to je PVC materijal, kristalno providan. Pogledom kroz foliju ne dolazi do zamucenja, kao ni do onog prelamanja slike u ocima kao dok gledate kroz druge plasticne predmete. Kristal folija ima jos jednu, posebnu osobinu, a to je takozvano "memorijsko pamcenje" odnosno, kada je poguzvate, uvek tezi da se vrati u ispravljeno stanje. Otuda i njena prednost koja se odlikuje u sirokoj primeni pre svega u zatvaranju i zastiti raznih objekata od vremenskih uslova, kao sto su mraz, kisa, vetar i sneg. Posebno se koristi u zatvaranju ugostiteljskih pomocnih objekata, tj terasa, letnjih basti i nadstresnica. Takodje, providna PVC folija je nasla primenu i u domacinstvima, i to u zatvaranju, tj zastiti terasa, verandi, letnjikovaca, splavova, zimskih i letnjih basti i drugih objekata. Svoju primenu ima i u industriji, tacnije u industrijskim halama, prilikom izrade pregradnih zavesa, gde se folija koristi u kombinaciji sa ceradom. Bitnu primenu, providna folija ima u zastiti kabine viljuskara, tacnije izradi bocnih vrata za viljuskare, kao i prednje i zadnje stranice.

Cena providne folije je takodje pristupacnija u odnosu na ostale vidove zatvaranja objekata. Takodje, prednost providne kristal folije je i ta, sto se sa njenom montazom, objekat ne zatvara trajno, vec tako, da se u letnjem periodu, providna folija moze skupiti tj urolati da li rucno ili putem nekog od mehanizama za namotavanje.

Najcesci princip izrade i montaze providne folije, jeste upravo i najjednostavniji i po ceni najpristupacniji. To je princip izrade folije sa prošivenim bocnim rajsferslusima i sa kaiscicima u skroz gornjem delu za pricvrscivanje namotane rolne. Vazno je napomenuti, da se PVC providna folija, uvek izradjuje u kombinaciji sa ceradom i to na nacin da se cerada masinski lepi, tj "vari" sa folijom svuda okolo i na taj nacin se dobijaju okviri od cerade. Tako da su i rajsferslusi prosiveni po ceradi, ne po foliji. Rajsferslusi koji se koriste su sirine zubaca od 10mm.Plasticni su i prosivaju se koncem koji je UV stabilan, otporan na sve vremenske prilike.

Sve što vas zanima u vezi sa kupovinom i montažom providne kristal folije, potražite na sledećem linku:

Luna cerade

Нема коментара:

Постави коментар