уторак, 22. март 2022.

Vodič za izbor rasvete za uređenje kuhinje



Izbor rasvete  za uređenje kuhinje je zaista veliki. Rasveta u kuhinji će omogućiti reflektovanje drugih površina kuhinje. Osvetliće zasigurno celu prostoriju. 

Za kuhinju se uglavnom kaže da je srce svakog doma. Kada provodimo vreme u kuhinji treba da se osećamo prijatno i komforno. Dakle to ne treba da znači  nužno skupo ni najmodernije opremanje. Dovoljna je mašta, volja, nekoliko dekorativnih elemenata i stvorićete kuhinju po vašoj meri. Ukoliko je kuhinja male površine dobra rasveta će je učiniti vizuelno većom.

Neprikosnoveni detalji u dekorisanju enterijera je definitivno moderna rasveta. Svaka domaćica mašta o jedinstvenoj i originalnoj kuhinji koja će biti inspirativna za kulinarstvo.


Za kuhinju su nam potrebni ekološki prihvatljivi materijali. Dakle to su materijali otporni na  vlagu, koji dobro podnose efekte hemikalija za domaćinstvo. Naravno potrebno je i da se materijal vizuelno prilagodi prostoru kuhinje. Sve više se poslednjih godina u uređenju kuhinje koriste led paneli. Oni su otporni i na toplotu, vlagu, paru i oštećenja. Oni će definitivno dodati eleganciju, vizuelno proširenje prostora i funkcionalnost. Zato se ne ustručavajte da ih postavite.





Kako odabrati rasvetu za kuhinju?


Treba znati kako odabrati najbolju rasvetu za  kuhinju. U svakoj prostoriji treba ostaviti neki svoj lični pečat, kao što to radimo i u drugim segmentima života. Uglavnom ljudi fokus stave na uređenje dnevne sobe. Za kuhinju je veoma bitno da bude odraz naše refleksije jer će nam boravak u njoj takođe biti prijatan. Dizajneri enterijera odlično znaju kako dobra  rasveta daje iluziju dodatnog vizuelnog prostora. Od tesne kuhinje možete dobiti iluziju da je kuhinja duplo veća. Samo je bitno pravilno mesto postavljanja rasvete. Još jedna važna funkcija je i povećanje svetlosti. 

Ukoliko je vaša kuhinja u vintage stilu onda su  lusteri i visilice pravi izbor za vas. Moderni eneterijer možete da upotpunite rasvetom u svedenoj formi ili, npr ugradnim osvetljenjem. Dok stakleni detalji savršeno odgovaraju svakom stilu.





Tipovi i vrste rasvete za  uređenje kuhinje


Postoje različite vrste rasvete koje možete odabrati da budu deo enterijera u vašoj kuhinji. Definitivno će dobra rasveta učiniti da prostor u kome spremate hranu izgleda i veće i svetlije. Ovo je osim toga i efikasan način da donesete i malo glamura. Jedan od tipova rasvete koji se sve više primenjuje u modernim kuhinjama jesu led trake.

Led trake  su odličan izbor za iluziju većeg prostora. Led crevo (traka)  se  naručuje po meri. Možete njime obložiti i zid, šank,  vrata, a takođe je odlično rešenje ukoliko imate kuhinjsko ostrvo.


Proleće je pravo vreme za renoviranje i adaptaciju prostora. Nemojte se plašiti da eksperimentišete sa rasvetom u kuhinji. 

Ako je u okviru kuhinje i trpezarija , možete kombinovati  više vrsta rasvete.

Dakle mogućnosti su ogromne, sigurni smo da ćete pomoću rasvete napraviti od kuhinje savršeno mesto.


#rasveta  #kuhinja #ledrasveta #uredjenjekuhinje #enterijeri #uredjenjedoma


1 коментар:

  1. Odličan izbor. Čini mi se da nigde nije važnije da rasveta bude dobra. Ipak se u kuhinji barata raznim opasnim spravama, treba dobro da se vidi.

    ОдговориИзбриши