четвртак, 27. мај 2021.

Međunarodne selidbe u doba korona virusa

   Ako uskoro treba da se preselite u inostranstvo, upoznati ste sigurno da svaka zemlja ima svoje propise i zakone vezane za trenutnu epidemiološku situaciju. Koliko god da je selidba komplikovan proces ove dodatne mere zbog korona virusa čine je dodatno težom.


U nastavku teksta daćemo Vam neke praktične savete, kojim možete da se vodite pri planiranju selidbe.


Nije isto da li se selite sami ili sa porodicom ; da li nosite sa sobom i nameštaj, belu tehniku, slike, saksije sa biljkama, klavir….  ili ne . 


Na šta treba da obratite pažnju ako se selite u inostranstvo u doba korona virusa? 


  • Svaka država ima svoje carinske propise i naravno da nije isto da li se iseljavate u neku zemlju Evropske Unije, ili prekookeansku zemlju ili pak u neku koja nije članica EU. Da bi se ispunili svi ovi neophodni zahtevi potrebno je mnogo vremena, znanja, iskustva i nerava.

    Potrebno je biti dobro upoznat sa svim carinskim i necarinskim procedurama, posebno ako se putuje u zemlje Evropske Unije, tamo nema praštanja, i mali zarez može da znači da stvari ostaju na granici


  • Pakovanje je poprilično komplikovana stvar i kada menjate lokaciju u istom gradu, a kamo li kada treba spakovati stvari koje moraju da prođu carinsku proceduru i sve epidemiološke mere sto se tiče pakovanja, zaštite , dezinfekcije....

    Situacija oko epidemije korona virusa samo dodatno komplikuje čitavu organizaciju pa je naša topla preporuka da je najbolje angažovati profesionalnu agenciju koja radi selidbe u inostranstvo.



    Zašto treba angažovati agenciju za međunarodne selidbe? 


  •  Imaju zasigurno ogromno iskustvo - što se kaže to im je posao i rutina

  •  Brže će uspeti da srede svu papirologiju od vas, a posebno oko carinskog posredovanja  stvari za selidbu.

  •  Bolje je svakako da ako se selite "preko bare"  prepustite njima poslove oko organizacije drumskog, železničkog, pomorskog ili pak avionskog saobraćaja. 



Agencije za selidbu imaju organizovanu šemu i isporuke, tako da će Vase stvari na bezbedan način stići na odredište, odnosno u Vaš novi dom.


Svakako je ovo najbolji način da organizujete preseljenje,  jer ako ste dobili posao u inostranstvu podrazumeva se i radnu dozvolu, onda uglavnom firma i snosi troškove selidbe.



Dakle, nema mesta za zabrinutost, selidbe jesu stresne, ali otvaraju nova lepa poglavlja u životu. Opustite se, poverite svu organizaciju profesionalcima, oni svakako vode računa i o bezbednosti, primenjuju sve epidemiološke mere i pri pakovanju vode računa o dezinfekciji. 


Život ne sme i ne može da čeka! Srećno!

#medjunarodneselidbe #selidbe #inostranstvo #selidbeuinostranstvo #selidbebeograd

1 коментар: