четвртак, 20. мај 2021.

Zašto je avio-broker važan pri najmu privatnog aviona?

 I naš, Zapadni region, polako shvata značaj privatnog avio transporta. Kompanija je sve više i utrkuju se u obezbeđivanju najboljih uslova putovanja. Na koji način privatan avio-broker tu stupa na scenu i pomaže vam kod najma privatnog aviona? Zašto je tada privatan let udobniji, brži i jeftiniji?

Male letelice su dokazale svoju vrednosti kroz brže pasoške kontrole, zdravstveno bezbedniji let i ogromnu uštedu vremena. Posrednik u najmu igra veliku ulogu, a kakvu hajde da zajedno otkrijemo u nastavku ovog teksta!


Treba vam privatan let? Ovo vas sve zanima:

  • Da li je svaka avio-kompanija pouzdana, da li ima najbolji odnos cene i kvaliteta?
  • Koliko kompanija treba da pozovem za organizovanje jednog leta?
  • Kako da on bude što jeftiniji?
  • Kako da stignem što bliže na odredište?


Jednim pozivom avio-brokeru sva ova pitanja prebacujete njemu, a on organizuje najbolji let za vas. Kada vam se stavi na raspolaganje posada i letelica neće vas zanimati da li je ona iz Srbije ili susednih zemalja, vama je važno da je let brzo organizovan, bezbedan i najjeftiniji moguć.


Avio-broker za vas obezbeđuje najbolji avion


Dobar dan, putujem u Grčku sa još 5 prijatelja krajem meseca, da li možete da mi obezbedite privatan let?

Ovako nekako zaista i izgledaju pozivi avio-broker firmi. Od ovog momenta pa do poletanja nju čeka puno organizacije, dok je vaše kao putnika da samo spakujete kofere i dođete na aerodrom. Ne morate da žurite jer se let prilagođava i čekaće vas, a ako želite možete imati posebno organizovan transport i do aerodroma koji vam avio-broker obezbeđuje. To se zove „kraljevski način putovanja“!

Za ovaj konkretan primer je poznata destinacija i da treba prevesti 6 putnika. Najjeftinije će biti ako avio-broker pronađe letelicu za maksimalno 6 putnika jer je onda ukupna cena povratnog leta podeljeno na putnike i najpovoljnija. Reč je o maksimalnoj iskorišćenosti svih sedišta i to treba da bude cilj pri dogovoru svakog leta.


Privatni let
 

Pošto vlasnici aviona nemaju sve letelice na raspolaganju važno je imati puno kontakata za svaku kompaniju koja vozi privatne letove i pronaći letelicu koja ima najpribližniji potreban broj sedišta. Za avio-posrednika to je rutina, a za vas noćna mora i pre ćete odustati od leta ili unajmiti znatno veći avion nego što ćete imati odgovarajući let.

Osim klasičnih putovanja, avio-broker može da pomogne kada su u pitanju specifični transporti gde je potreban:

  • Medicinski prevoz privatnim letom
  • Hitan medicinski transport
  • Prevoz više od 15 putnika
  • Kargo letovi

 

Svaka od ovih stavki zahteva pronalazak tačno određenog modela aviona. Za prevoz pacijenata avion je prilagođen kao svojevrsni avio-sanitet. Za prevoz veće grupe ljudi retke su, ali postoje letelice sa i do 30 putnika. Kargo letovi su letovi gde vam trebaju ogromni avioni za prevoz tereta…i to je samo početak.


Najbolja organizacija leta


Naši putnici iz primera putuju u Grčku, a broker će imati i tačno odredište pri uzimanju detaljnih podataka.

Male letelice su izuzetno popularne jer mogu da slete i na manje aerodrome i tako dolete bliže odredištu. I ovo je stavka koju će organizovati avio-posrednik i detalje razraditi sa avio-prevoznikom. Vi ćete dobiti plan leta i vrlo je verovatno da ćete biti iznenađeni da dolazite direktno na tačku gde i odsedate.

Iznesite svoje želje brokeru, on ima mogućnost da let učini fenomenalnim:

  • Kakav obrok želite da pojedete?
  • Da li želite da u letelicu unesete više prtljaga?
  • Stvari potrebne za rekreaciju: koje filmove volite, kakve časopise želite?
  • Da li možda želite avion koji ima i deo za odmor?


Sve se može organizovati, vaše je da navedete šta bi hteli, a drugi su tu da razmišljaju o načinima za ispunjenje svega.

Privatan avio-broker bira samo pouzdane avio-prevoznike


Treba posebno naglasiti da je posrednik u organizaciji leta u jedinstvenoj poziciji da bude detaljno informisan o situacijama u privatnim avio-firmama – u kakvom su stanju avioni, da li je posada dovoljno obučena, da li ispunjavaju sve dogovoreno… Konkurencija je velika i nema mesta za greške, neodgovorni vlasnici letelica propadaju ako ne pruže uslugu bolju nego što je to let na prvoj klasi kod komercijalnog transporta.

Vama kao putniku je teško pribaviti sve informacije, a potrebe su takve da nećete uvek moći da letite jednim prevoznikom. Ako sami organizujete privatan let moguće je da nećete uvek biti zadovoljni.

Zašto biste uopšte pokušavali da lično organizujete prevoz kada na raspolaganju imate avio-brokera i u našoj zemlji? Bilo da je putovanje unapred planirano, ili je potreban hitan let privatnim avionom – posrednik je osoba koja za samo par sati organizuje najbolju ponudu za vas! Dok se vi pripremite za let avion će se naći na pisti, a cena će biti ubedljivo najniža u datom trenutku. Sve je podređeno klijentu, tako da dolazak do aerodroma podrazumeva iznajmljivanje automobila, kako na polasku tako i na ciljnoj destinaciji.

Letenje malim letelicama je naša budućnost, a avio-brokeri preko potrebni da bi let bio prijatno iskustvo. Šta mislite o ovakvom načinu organizacije putovanja? Ostavite nam komentare nakon čitanja ovog teksta.


Izvor : https://www.srbijaspace.rs/blog/zasto-je-avio-broker-vazan-pri-najmu-privatnog-aviona-1651.html


1 коментар: