понедељак, 10. мај 2021.

Iznajmljivanje automobila u Crnoj Gori - moje iskustvo i korisni saveti

Da li treba da iznajmljite automobil u Crnoj Gori? Odgovor očigledan - definitvno DA! Crna Gora je stvorena za putovanje automobilom, a u ovom tekstu želim da podelim sa Vama svoje  iskustvo i da Vas uputim na sve što treba da znate ukoliko se odlučite da ovog leta provedete odmor u Crnoj Gori i iznajmite auto. 


Koju agenciju izabrati? 

U Crnoj Gori postoji dosta međunarodnih agencija za iznajmljivanje automobila, a u zavisnosti od toga na kojoj se lokaciji nalazite možete izabrati najbližu Vama. 

Ukoliko dolazite avionom do Podgorice, onda Vam preporučujem da izaberete Cars4rent agenciju , koja se nalazi u samoj Podgorici i ima veoma povoljne cene. 

Cars for rent Montenegro omogućava isporuku na svakoj adresi u Podgorici i Crnoj Gori (aerodromi Podgorica i Tivat), kao i puno besplatnih dodataka (sedišta za decu, dodatni vozač i mnoge druge povoljnosti) koji će vaš privatni ili poslovni boravak u Crnoj Gori, a i šire, učiniti ugodnim.




Koliko košta iznajmljivanje automobila u Crnoj Gori? 


Cene najma automobila u Crnoj Gori su različite, ali prosečno je oko 20, 30 E, što nije mnogo s obzirom da je turistička destinacija u pitanju. Što je duži vremenski period iznajmljivanja - niže su i cene, tako da se više isplati iznajmiti automobil na nekoliko dana. Uostalom tako ćete imati vremena da obiđete celu  crnogorsku obalu.

Ukoliko želite da prođete jeftinije - rezervišite automobil preko interneta unapred! Postoji mogućnost besplatne dostave auta na aerodrom u Podgorici, ili Tivtu. 

Šta mi je sve potrebno da bih iznajmio automobil u Crnoj Gori?


Da bi ste mogli da iznajmite vozilo potrebno je da imate minimum 20 godina starosti, važeću ličnu kartu i vozačku dozvolu. Ukoliko ste iz druge države, potrebno je imati i važeći pasoš. 
Što se osiguranja tiče, prilikom iznajmljivanja vozila dobićete obavezno osiguranje. 

Kasko osiguranje ne podrazumjeva osiguranje od štete vrednosti manje od 200 eura, štete počinjene pod dejstvom alkohola, droge i drugih opojnih sredstava, vožnju bez važeće ili oduzete vozačke dozvole, kao i kada se u vozilu nalazilo više lica od broja registrovanih sedišta. 




Važna saobraćajna pravila Crne Gore koja treba da znate  


Evo 5 najvažnijih saobraćajnihi pravila u Crnoj Gori koje trebate znati i poštovati : 
  • U bilo koje doba dana treba da vozite sa uključenim kratkim svetlima. Kazna za prekršaj je od 30 do 80 Evra.

  • Ograničenje brzine na putevima u naseljenom mestu je 50 km/h , dok je van naseljenog mesta - 80 km/h.Novčana kazna za prekršaj iznosi od 30 do 2000 Evra, i do 60 dana zatvora.

  • Dozvoljeni sadržaj alkohola u krvi je 0,3 ppm, a kazna za vožnju pod dejstvom alkohola je od 70 do 2000 Evra i zatvor do 60 dana. 

  • Deca mlađa od 5 godina moraju se voziti u autosedištima, a deca mlaa od 12 godina ne smeju se vozizi na prednjem sedištu.

  • Obavezno je vezivanje pojasa, a kazna za prekršaj iznosi od 40 do 100 Evra.

Koji automobil odabrati za putovanje po Crnoj Gori? 


Ako se pitate koji automobil da iznajmite u Crnoj Gori, evo par saveta :

Za jeftinu i udobnu vožnju birajte Polo, Hiundai, a najbolja ponuda u ekonomičnoj klasi je Toyota Yaris. Najjeftiniji automobili su Suzuki Ignis, Toyota Aigo, Nisan Micra.
Ukoliko želite super fotografije, svakako odaberite kabriolet. Moj predlog je Citroen C3 Pluriel 

Nadam se da Vam je tekst koristan i da ste dobili korisne informacije koje su Vam potrebne ukoliko se ovog leta uputite u Crnu Goru. 
Ukoliko imate iskustva sa iznajmljivanjem auta u Crnoj Gori, pišite nam vaše utiske u komentarima. 







1 коментар:

  1. Veoma koristan tekst. Nameravam da ove godine ponovo letujem u Crnoj Gori. Otići ću avionom do Podgorice, a onda definitivno uzimam rent a car, da obiđem celo primorje, i možda još ponešto.
    Hvala :)

    ОдговориИзбриши