субота, 14. мај 2022.

Deratizacija firmi

Deratizacija firme je kao lična higijena. Šteta koju pacovi i miševi mogu da prouzrokuju u industriji je ogromna i zato je deratizacija bitan korak u sprečavanju materijalne štete i u očuvanju zdravlja.



Deratizacija hotela predstavlja neophodan servis radi čistije i zdravije sredine. Pojava miševa u hotelima može da naruši ugled i stvori negativnu sliku tog objekta. Izmedju ostalog, glodari su neprijatna pojava i mogu da prouzrokuju velike štete. Grickanjem mogu da oštete kablove, nameštaj pa čak i zidove i tako nanesu veliku materijalnu štetu.
Takodje mogu da prenesu veliki broj bolesti i zaraza, što može proizvesti do raznih posledica kako kod zaposlenih tako i kod gostiju hotela.
Neophodno je redovno raditi deratizaciju i održavati objekat da ne bi došlo do pojave glodara i tako sačuvati ugled i imidž firme.

Posebna pažnja je usmerena ka ugostiteljskim objektima i načinu na koji sprovode higijenske mere. Zarad sprečavanja nekih higijenskih ili zdravstvenih problema sprovode se razne mere u vidu prevencije i pojave raznih vrsta buba ili nekih zaraza izazvanim glodarima i njihovim parazitima. 
Hoteli, restorani, pabovi, barovi, prodavnice, kancelarije ili tržni centri ne mogu da dozvole sebi da se miš ili pacov pojavi u njihovom poslovnom prostoru. To bi prouzrokovalo jako negativan odjek od strane mušterija i automatski bi se njihova pojava tumačila kao da su ti objekti nehigijenski, što može imati veliki uticaj na buduće poslovanje ovakvih objekata. 
Nepoželjno ih je videti jer pored samog straha i odbojnosti koji se stvara kada se ugledaju mogu da prouzrokuju i jako velike materijalne štete. Štete usled glodanja mogu biti jako velike jer grizu sve od mekih do polutvrdih i tvrdih materijala kao što su: gipsane table, nameštaj, kablovi, razni prehrambeni proizvodi i td. 


Štete od glodara mogu biti ogromne, zbog toga je deratizacija bitan servis za industrijske kompanije.

Štete koje mogu da prouzrokuju grickanjem i svojim izmetom mogu biti katastrofalne za neka preduzeća. Poznato je da svojim prisustvom mogu da zagade proizvode i tako ih izbace iz upotrebe. Svojim izmetom i urinom mogu da kontaminiraju prostor na kom se zateknu i da na taj način ugroze naše zravlje. Osim prljanja i zagadjivanja prostora mogu da budu prenosioci raznih parazita i bolesti. Takodje je poznato da svojim glodanjem mogu da prouzrokuju velike štete na električnim instalacijama, trafoima, zidovima a namirnice koje oštete i izgrickaju nisu više upotrebljive. Prisustvo ovih štetočina predstavlja jedan od najvećih problema već duži niz godina. Problemi se javljaju u svim fazama od prikupljanja i skladištenja poljoprivrednih proizvoda, preko prerade i transporta pa sve do prodajnih objekata. 
Do pojave pacova u ovim fazama može doći na razne načine. Neki od razloga su svakako pukotine i prolazi na objektu koji nisu adekvatno zatvoreni, stalno otvorena vrata, otpadni materijali, neadekvatni sanitarni čvor i td.

Sprečite pojavu glodara i na taj način učestvujte u očuvanju prijatnog životnog okruženja i zdravlja ljudi oko vas.

Izvor : Eko end

Нема коментара:

Постави коментар