среда, 19. мај 2021.

Korekcija nosa bez operacije


Oblikom i veličinom nosa nezadovoljan je upadljiv broj žena i muškaraca. Nepravilan, kriv, grbav ili veliki nos je genetski uslovljen, ali bitan uticaj mogu da imaju i drugi faktori kao što su – različite povrede, prelomi nosnih struktura, neka obolenja i sl. Sa procesom starenja, nos takođe menja oblik u određenoj meri, jer se koža istanjuje, suši i bora, a hrskavice gube elastičnost. Ovom intervencijom može se podmladiti koža i korigovati sve navedene nepravilnosti. U velikom broju slučajeva se nepravilan nos ovom intervencijom može dovesti u gotovo IDEALNE mere, zahvaljujući najnovijim nano-bio tech materijalima i inovativnim tehnikama izvođenja!

Kao i otisci prstiju, oblik i veličina nosa su kod svakog čoveka drugačiji i to je genetski uslovljeno. Na izgled nosa bitan uticaj mogu da imaju i različiti faktori kao što su – povrede, prelomi nosnih struktura, predhodne operacije, neka obolenja – a sa procesom starenja, nos takođe menja oblik u određenoj meri, jer koža menja kvalitet, istanjuje se i bora, a nosne hrskavice gube svoju elastičnost, što je naročito primetno u predelu vrha nosa i nosnih krilca (nozdrva). Do pojave novih materijala koje su bio i nano tehnologije uvele u medicinu i Estetsku hirurgiju, korekcije nosa radile su se isključivo klasičnim hirurškim operacijama, pa čak i one male diskretne nepravilnosti nosa nisu mogle da budu rešene bez operacije u opštoj anesteziji. Novi materijali doneli su i nove neinvazivne, neagresivne tehnike kojim se mogu korigovati različite nepravilnosti izgleda i oblika nosa, ali i podmladiti koža tog predela.

Kako se izvodi NEHIRUŠKA KOREKCIJA NOSA?

Pre same intervencije uradi se precizno planiranje i premeravanje nosa, obeleže se kritične tačke i definišu nove linije nosa bliske idealnim proporcijama. Pristupi se davanju anestezija (površne ili infiltracione) i zatim- aplikuje NASHA Teosyal HIjaluron visoke gustine, na kritičnim mestima ispod kože, a iznad koštane nosne piramide i nosnih hrskavica ili između njih – pomoću posebno dizajniranih igala. Nos se specijalnim instrumentom remodelira do IDEALNOG OBLIKA koji je jedinstven za svakog pacijenta zbog čega su prethodno uradjena – precizna premeravanja (tj. premer odstupanja od ZLATNOG PRESEKA da bi se intervencijom postigle mere nosnih struktura koje su bliske IDEALNIM merama) i korigujući tako nepravilnosti, ravnajući, ispravljajući i reoblikujući linije nosa u – skladne i međusobno proporcionalne strukture.

Sama intervencija je kratka (30-ak minuta) komforna, neagresivna i neinvazivna – izvodi se u lokalnoj anesteziji.  Očekivani rezultat je – trenutno vidljiv i nakon intervencije pacijent može odmah da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima. Na mestu aplikacije mogu se javiti blagi otok i crvenilo koji obično prolaze za par dana. Kontrolni pregled (nije obavezan obzirom da je intervencija neinvazivna) – zakazuje se nakon 7. do 10. dana. NASHA Hijaluronska kiselina se zahvaljujući vodoničnim vezama nekoliko časova posle intervencije – vezuje za određene proteine u krvi i molekule vode, da bi se formirao makro-agregat u vidu ekstraćelijskog bedema koji mu daje – stabilnost i postojanost. Zbog toga je TRAJNOST novog izgleda nosa od 24 do 36 meseci. MTX bionic kompozitni skelet koji može da se postavi u relativno visokom procentu slučajeva, takođe ima trajnost do 36 meseci.

Izvor : https://www.nanoklinika.rs/korekcija-nosa-bez-operacije-nehirurska-korekcija-nosa-korekcija-nosa-sa-filerima/



1 коментар:

  1. Ovo deluje super. Nisam baš za to da se bez preke potrebe ide pod nož, tako da je ova varijanta super. A nisam ni znala da postoji. Hvala :)

    ОдговориИзбриши